Kohti turvallisempia leikkejä - 2.0

Puruketju -

Kohti turvallisempia leikkejä - 2.0

 

Kuinka innoissaan voikaan ihminen olla! Vihdoin pääsemme näyttämään, mitä olemme suunnitelleet enemmän ja vähemmän jo lähes vuoden ajan.

Puruketju on alusta saakka ollut yksi meidän suosituimmista tuotteista. Sen erilaiset hahmot ovat varastaneet ihmisten huomion; joku tykkää keksistä, toisen mielestä pesukarhu valloittaa söpöydellään. Yksisarvinen ja pingviini taas nauttivat kestoihailua minne vain meneekin. Tästä syystä emme ole halunneet luopua tuotteesta, mutta jo jonkun aikaa olemme halunneet muokata sitä hieman. 

 

Kun aikanaan testasimme tuotetta huomasimme antavamme lelun lapselle myös niin, ettei klipsu ollut kiinnitettynä mihinkään. "No, ei muut näin tee, ja hyvähän meidän on tämäkin testata", ajattelimme. Kunnes alkoi tulla asiakaspalautteita, joista pystyi rivien välistä tai suoraan lukemaan, että lelua annettiin irrallisena vauvoille. Täysin inhimillistä. Kuitenkin tässä vaiheessa tulee se meille ratkaiseva mutta. Irrallaan annettaessa tuo lelu ei täytä lelustandardin vaatimuksia. Meidän puruketjumme on siis täysin vaatimusten mukainen, mutta ainoastaan oikein käytettynä. Tuo klipsupää irrallisena mahtuu vauvan kurkkuun ja voi näin aiheuttaa tukehtumisvaaan.

Meillä lelujen turvallisuus on aina ollut tärkein lähtökohta tuotteita valmistettaessa. Meille on tärkeää, että voimme seistä sanojemme takana tässä. Ei riitä, että lelu on turvallinen oikein käytettynä, haluamme sen olevan sitä silloin kun asiakas käyttää lelua arjessa, miten sitten käyttääkin. Tämä lähtökohta sai meidät miettimään puruketjun uudistamista ja nyt vihdoin, muutaman kokeiluerän jälkeen, voimme kertoa löytäneemme mieleisemme parannetun puruketju 2.0:n (puhekielessä kakspistenolla)!

2.0 tekee lelusta myös monikäyttöisemmän. Siinä on irroitettava klipsu, jolloin itse lelu on pelkkiä silikonihelmiä. Tämä mahdollistaa lelun keittämisen ja pakastamisen. Sen voi antaa vauvalle sellaisenaan leikittäväksi, lelu vastaa lelustandardin EN-71 vaatimuksia. Lisäksi mukaan tulee klipsu, jonka saa kiinnitettyä leluun (klipsu on kiinni suomalaisesta poronnahasta (tietysti ilman atsovärejä) valmistetussa lenkissä. Tämän lisäksi mukaan tulee myös vaunurengas jolloin lelun saa myös vaunuihin, turvaistuimeen yms roikkumaan. Nämä ominaisuudet tuovat lelulle myös enemmän käyttöikää.

Olemme tosi iloisia, kun vihdoin löysimme omannäköisemme tavan tehdä näitä suosikkileluja. Ja todella ylpeitä olemme voidessamme sanoa, ettemme ihan heti tiedä miten tätä purulelua saisi turvallisempana. Ja mikä olisi vauvojen leluissa sitä tärkeämpää?


Jätä kommentti

Tunnisteet